Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Wolf al spelend in het water gespot bij Almelo, hond jaagt hem weg

ZIEN: Wolf al spelend in het water gespot bij Almelo, hond jaagt hem weg

Dieren

23 apr 2022, 19:13

In Almelo is zaterdagochtend een wolf gespot terwijl het dier bezig was in het water. Gideon Voskamp liep een rondje met de hond en twijfelde geen moment. Het legde het dier met zijn telefoon op de gevoelige plaat vast.

Een paar uur later zit de schrik er bij Voskamp nog aardig in. "De wolf kwam opeens uit het water gesprongen en mijn hond begon heel hard te blaffen. We waren bijna thuis, maar dit zagen we natuurlijk niet aankomen."

De wolf maakt zich daarna snel uit de voeten, maar het filmpje is al gemaakt. "Ik heb meteen mijn telefoon gepakt, anders zouden ze het thuis nooit geloven natuurlijk. Gelukkig kwam de wolf niet onze kant op en ging hij er snel vandoor", aldus Voskamp.

Wolf of hond

Het filmpje is van een afstand gemaakt, vraag is dus of we inderdaad met een wolf te maken hebben. "Ik denk niet dat het een hond is, het dier was razendsnel en kon ook nog eens heel goed zwemmen. Dat zie ik een hond niet zo snel doen", zegt Voskamp.

Wolvenkenner Glenn Lelieveld heeft het filmpje ook gezien en kan het beeld bevestigen. "Dit is een inderdaad een wolf, geen twijfel mogelijk. Ik denk wel dat het beest de weg kwijt is, want hij rende snel weg en keek veel om zich heen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.