Terug

Volg Hart van Nederland

VIDEO: 'Nederlandse' walrus Freya zet Noorse haven op zijn kop

VIDEO: 'Nederlandse' walrus Freya zet Noorse haven op zijn kop

Dieren

21 juli 2022, 17:05

De inmiddels wereldberoemde walrus Freya blijft de gemoederen bezig houden. De dame bivakkeerde vorig jaar nog wekenlang rondom de Waddenzee, maar ze lijkt inmiddels de Noorse nationaliteit te hebben aangenomen. In april werd zij daar al gespot en nu is Freya wederom gesignaleerd; ditmaal in een jachthaven in het stadje Kragerø, zo'n tweehonderd kilometer ten zuiden van Oslo.

Het Amerikaanse NBC News heeft beelden waarop te zien is hoe Freya het Noorse stadje onveilig maakt. De walrus lijkt een voorliefde voor schepen te hebben. In Nederland rustte ze nog uit op een onderzeeër, in Noorwegen kiest ze voor een wat meer bescheiden boot.

Tekst gaat door onder de video:

Op de beelden is te zien hoe Freya, die bijna 700 kilo weegt, in de Noorse jachthaven probeert een zen-momentje te creëren op een rubberboot. Maar die boot is helemaal niet tegen haar gewicht bestand, dus zinkt het bootje langzaam maar zeker. Het lijkt Freya overigens weinig te deren; die blijft liggen alsof er niets aan de hand is.

Speedboot

Even later probeert de walrus haar heil te zoeken op een speedboot, die iets steviger in het water ligt. Die boot blijkt een stuk beter bestand tegen het zwaargewicht en dus lijkt Freya voorlopig een nieuw stekkie te hebben gevonden.

Toch proberen deskundigen haar weg te lokken uit de jachthaven, om haar naar een ander onderkomen langs de Noorse kust te brengen. Het is - gezien het verleden - nog maar de vraag of zij zich daar iets van zal aantrekken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.