Terug

Volg Hart van Nederland

Verwaarloosde paarden, schapen en twee pony's in beslag genomen in Krimpenerwaard

Verwaarloosde paarden, schapen en twee pony's in beslag genomen in Krimpenerwaard

Dieren

10 feb 2023, 17:21

Op een gehuurd terrein in de gemeente Krimpenerwaard heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) opnieuw verwaarloosde dieren in beslag genomen. De Rotterdamse huurster van het terrein blijkt zich niets te hebben aangetrokken van de waarschuwing die ze twee weken eerder heeft gekregen van de inspectiedienst.

Het gaat om twee schapen, twee pony's, kippen, een groep hanen en een paard die tijdens ene hercontrole afgelopen maandag zich onder erbarmelijke omstandigheden op het terrein bevonden. Het LID heeft de dieren in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) in beslag genomen.

Op een andere locatie zijn er ook nog twee paarden en een veulen van de Rotterdamse vrouw in beslag genomen. Deze bleken niet verzorgd te zijn en zijn meegenomen met de rest van de dieren.

Dierentuin

Het is de tweede keer dat er verwaarloosde dieren zijn aangetroffen. Eind januari heeft de LID op hetzelfde terrein zeventien konijnen gered uit een slechte leefomgeving. Ze zaten zonder water en zonder voedsel.

In de woning van de vrouw in Rotterdam werden ook nog eens negen katten, een hond, een baardagaam en zeventien konijnen in beslag genomen. De woning bleek bij de controle ernstig vervuild. Zo zat een baardagaam, een soort hagedis, in een ongeschikt terrarium zonder verwarming, waardoor hij onderkoeld was geraakt. Een zieke kat zat opgesloten in een smerige te kleine kooi.

Het LID heeft de nieuwe overtredingen toegevoegd aan het proces-verbaal en het OM gaat zich over de zaak buigen.

Bijna 300 honden in bewaring genomen bij omstreden fokker in Eersel
1:40
Bijna 300 honden in bewaring genomen bij omstreden fokker in Eersel

Beeld: LID

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.