Terug

Volg Hart van Nederland

Verstrikte zeehond kruipt naar strandgangers: 'Hij leek echt om hulp te vragen'

Verstrikte zeehond kruipt naar strandgangers: 'Hij leek echt om hulp te vragen'

Dieren

20 juli 2022, 22:15

Een hulpeloze zeehond is afgelopen zaterdag Zeehondencentrum Pieterburen binnengebracht. Het dier werd op Schiermonnikoog gevonden met stukken visnet en touw om haar nek, waardoor ze ernstig verwond was. Volgens Pieterburen leek het erop dat de zeehond echt om hulp kwam vragen.

Strandgangers op het Waddeneiland zagen zaterdag ineens een zeehond op hen afkruipen. Bewust of niet, de actie van de zeehond - die de naam Tefiti heeft gekregen - bleek wel haar redding te zijn. De strandgangers alarmeerden het Zeehondencentrum en de lokale zeehondenwachter moest zelfs op komen draven om het dier te helpen.

Zeehondenwachter

Maar het lukte ook de zeehondenwachter niet om het visnet en touw los te maken van haar nek. De materialen zaten zo om de nek verstrengeld, dat Tefiti vervoerd moest worden naar een specialist om bevrijd te worden van de lasten.

Omdat het visnet van het schier onverwoestbare nylon is gemaakt, zorgde het materiaal voor diepe wonden aan vooral de nek en keel van de zeehond. Het was dan ook nog maar de vraag of Tefiti het zou overleden. Inmiddels gaat het een stuk beter met haar en wordt zij donderdag overgeplaatst naar een groter bad in het Zeehondencentrum, waar zij ook voor bezoekers te zien zal zijn.

Verhongeren

Volgens het Zeehondencentrum zorgt rondzwervend afval voor grote problemen in de natuur. Het gaat daarbij vaak om plastic rommel die niet vergaat. Nieuwsgierige dieren gaan op onderzoek uit en raken vervolgens verstrikt met hun poten, kop of snuit. Daardoor zijn zij niet in staat om te jagen en verhongeren ze uiteindelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.