Terug

Volg Hart van Nederland

Varkens nog altijd levend gekookt in slachthuizen

Varkens nog altijd levend gekookt in slachthuizen

Dieren

23 feb 2022, 09:44

Varkens worden in Nederlandse slachthuizen nog altijd levend verdronken in gloeiend heet water. Dat meldt RTL Nieuws op basis van rapporten van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA).

Uit de onderzoeken blijkt ook dat inspecteurs van de NVWA lang misstanden door de vingers zien en in sommige gevallen pas na lange tijd een rapport schrijven. Daarnaast valt op dat slachthuizen slecht luisteren naar aanwijzingen van NVWA-medewerkers.

Vijf overtredingen

Dierenrechtenorganisatie Varkens in Nood vroeg bij de NVWA de rapporten op over welzijnsovertredingen die zijn opgesteld door NVWA-inspecteurs. Vijf keer werd geconstateerd dat een varken levend een bak met heet water in was gedwongen. "Daar is het dier ernstig verbrand en uiteindelijk verdronken. Dit veroorzaakt onnodig en vermijdbaar lijden", schreef een van de inspecteurs.

De misstanden in de slachthuizen zijn al langer onderwerp van gesprek. Zo werden meerdere slachthuizen gesloten na misstanden. De vleessector zei in juni 2020 na een aangifte wegens dierenmishandeling dat het dierenwelzijn uitstekend wordt gewaarborgd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.