Terug

Volg Hart van Nederland

Live uiltjes, ooievaars en valken kijken via webcams is weer mogelijk

Dieren

26 feb 2023, 10:04

Fan van vogeltjes kijken? Dan kan je vanaf zondag 26 februari weer je geluk op, want dan is het reilen en zeilen van onze gevleugelde vrienden op de poot te volgen via de webcams van Vogelbescherming Nederland.

Onder meer de bos-, kerk- en steenuil, de ooievaar en de slechtvalk zijn het hele broedseizoen te volgen. Omdat 2023 het jaar van de scholekster is, staat er ook een webcam bij een scholeksternest op een dak. Ook staan er camera's bij onder meer een vijver en een weide.

Op de eerste dag zijn al uilen en andere vogels te zien. Bekijk de vogels in deze video:

Uiltjes kijken op de webcam van de Vogelbescherming
0:31
Uiltjes kijken op de webcam van de Vogelbescherming

Filmtips

Vogelaars houden vrijwillig een blog bij over wat er allemaal voorbijkomt. Kijkers die een opmerkelijk moment spotten, kunnen een filmtip invullen, de mooiste filmpjes worden uitgelicht op de site van de Vogelbescherming.

Vruchtbaar jaar

De liefhebber kijkt reikhalzend naar de perikelen rond het paar zeearenden in de Alde Feanen in Friesland. Vorig jaar werden in het nest daar twee jongen geboren en de hoop is dat ook 2023 een vruchtbaar jaar wordt. Het proefzitten is volgens spotters al begonnen en dat is een goed teken.

Beeld: Vogelbescherming Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.