Terug

Volg Hart van Nederland

Twee nevelpanters geboren in Ouwehands Dierenpark, opsteker voor fokprogramma

Dieren

15 mrt 2023, 21:53

Voor de derde keer in vier jaar tijd is het raak bij de nevelpanters in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het paartje panters dat daar leeft is opnieuw ouders geworden van een nestje, deze keer bestaande uit twee stuks. De babypanters zijn nog niet te zien voor bezoekers: voorlopig verblijven ze met hun moeder in de nestkast in het binnenverblijf.

In het dierenpark werden in 2019 maar liefst twee keer nestjes geboren van deze beschermde diersoort. Ouwehands doet mee aan een fokprogramma voor nevelpanters en kreeg daarom in 2015 twee vrouwtjes uit een Engels dierenpark. In 2017 kwam daar een mannetje bij, en dat bleek een gouden combinatie.

Naar andere dierentuinen voor fokprogramma

Alle vijf jongen van destijds verblijven nu in andere dierentuinen om in het kader van het fokprogramma van de nevelpanters voor nageslacht te zorgen. Het dierenpark hield daardoor alleen de vader van de vijf welpjes en één van de vrouwtjes over, maar ze bleven dus niet lang alleen met zijn tweetjes.

Nevelpanters leven in de bossen van Zuidoost-Azië en in de Himalaya. De soort wordt ernstig bedreigd door stroperij, omdat vacht, vlees en botten veel geld waard zijn. Het dier staat op de internationale rode lijst van kwetsbare soorten. Beeld: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.