Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen verwaarloosde runderen uit stal gehaald, agressieve boer opgepakt

Tientallen verwaarloosde runderen uit stal gehaald, agressieve boer opgepakt

Dieren

15 dec 2022, 14:12

Een Brabantse veehouder die zijn runderen en kalveren verwaarloosde, heeft die moeten overdragen aan de autoriteiten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in totaal 57 dieren in bewaring genomen, zoals dat heet.

Ze stonden volgens de toezichthouder in een laag mest die zo dik was, dat ze slecht bij hun voer konden. Ook hadden ze geen toegang tot vers water en waren in de stal "scherpe en uitstekende delen" waar de dieren zich aan konden verwonden.

Agressief

Tijdens de inspectie gedroeg de veehouder zich volgens de NVWA agressief tegen de inspecteurs. Hij is daarom aangehouden door de politie.

De autoriteit vertelt over dit soort inspecties niet precies erbij in welke plaats die zijn uitgevoerd. De runderen van de Brabantse boer zijn naar een andere plek gebracht, waar ze volgens de NVWA wel de juiste zorg krijgen.

ANP

Beeld: NVWA

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.