Terug

Volg Hart van Nederland

Terminaal zieke hond met tumor in bek vastgebonden aan hek achtergelaten

Terminaal zieke hond met tumor in bek vastgebonden aan hek achtergelaten

Dieren

29 apr 2022, 09:31

Medewerkers van Dierentehuis Zoetermeer wisten dinsdagochtend niet wat ze zagen. Aan het toegangshek van het asiel was een hond vastgebonden. De viervoeter droeg een tuigje met de naam Ares en was achtergelaten met een bak voer en water. Helaas bleek al snel waarom Ares daar vermoedelijk was gedumpt.

Het arme dier blijkt een enorme tumor in zijn bek te hebben, schrijft een medewerker van het asiel bij een foto van de hond op Facebook. "Graag zouden wij meer informatie hebben over deze hond en vooral over de tumor." Berichten vol medeleven én verwijten stroomden vervolgens binnen, maar oordeel niet te snel, benadrukt de medewerker. "De oude eigenaar zag waarschijnlijk geen andere uitweg meer."

'Operatie heeft geen zin meer'

Want Ares blijkt letterlijk doodziek. "De tumor in zijn bek is zijn tanden en kaak opzij aan het duwen." Hij krijgt pijnmedicatie, maar dat mag niet meer baten. "De dierenarts is van mening dat een operatie nu geen zin meer heeft, zeker omdat dit soort tumoren bijna altijd kwaadaardig zijn. Het enige waar wij Ares nu alleen nog maar mee kunnen helpen is hem in te laten slapen."

Het treurige relaas van Ares raakt de dierenvrienden die de facebookpagina volgen, diep. "Gelukkig is hij zijn laatste dagen omringd door liefde en goede zorgen...", schrijft volger Lida. "Goede reis naar de Regenboogbrug, Ares."

De zaak ligt bij de dierenpolitie.

Beeld: Dierentehuis Zoetermeer

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.