Terug

Volg Hart van Nederland

Spectaculaire beelden: jonge paarden op tijd gered van hoogwater

Dieren

27 dec 2023, 16:34

Het lijken net filmbeelden, maar het is een serieuze reddingsactie in Overijsselse Arriën. Elf jonge paarden werden omsloten door hoogwater en kwamen daardoor in het nauw. Met een 'lokpaard' werden de pony's in veiligheid gebracht.

Met het drama in het Friese Marrum nog in het achterhoofd, waarbij in 2006 door hoogwater 25 paarden omkwamen, denkt Venus van Asperen er direct aan om een paard mee te nemen richting het natuurgebied vlakbij Ommen. De beheerder van de pony's was precies op tijd om ze in veiligheid te brengen.

Prachtige beelden

Eerst is ze nog bang voor een urenlange reddingsactie, maar het klusje blijkt zo gepiept. "Ze kwamen gelukkig meteen, anders had ik ook niet geweten hoe we dit moesten doen. Binnen twintig minuten waren ze allemaal van hun plek af." En de operatie, waarbij een paard voorop de rest door het water heen lokte, staat helemaal op camera. "Het levert ook nog eens prachtige beelden op", vertelt Venus aan Hart van Nederland.

In verschillende delen van ons land komen dieren in problemen door het hoge water. Maar niet elk dier laat zich even makkelijk redden, zoals de paarden in Overijssel. Zo staat er op de grens van Nederland en België al dagenlang een stier in het water van de Maas.

Stier ingesloten door hoogwater
0:49
Stier ingesloten door hoogwater

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.