Terug

Volg Hart van Nederland

Slechtziende vrouw raakt hulphond kwijt, dierenambulance herenigt ze weer: 'Ontzettend blij'

Slechtziende vrouw raakt hulphond kwijt, dierenambulance herenigt ze weer: 'Ontzettend blij'

Dieren

13 jan 2023, 14:55

Dierenambulance Leiden heeft donderdagavond voor een bijzondere hereniging gezorgd. Een blindengeleidehond was ervandoor gegaan, terwijl het baasje achterbleef. Met behulp van de dierenambulance kon de vrouw, die nagenoeg blind is, haar hond Pim weer in de armen nemen.

Tijdens een personeelsfeest voor vrijwilligers van de dierenambulance donderdagavond kwam een melding binnen van een echtpaar. Zij hadden in Oegstgeest een loslopende golden labrador gevonden. Vrijwilligers sprongen vanuit het feest vervolgens direct de dierenambulance in.

Hond kwijt

"De vrijwilligers hadden de hond bij het echtpaar opgehaald en waren onderweg naar het asiel. Maar toen kregen zij een telefoontje van een vrouw die vertelde dat ze haar hulphond, waar zij van afhankelijk is, kwijt was", aldus Yvonne Hijman van Dierenambulance Leiden tegen Hart van Nederland.

De viervoeter was weggerend, nadat hij was geschrokken van het openwaaien van een deur. De vrijwilligers maakten meteen rechtsomkeert.

Dankbaar

Toen het baasje uiteindelijk weer met Pim was herenigd, was ze "heel erg blij dat hij weer terug was", zegt ze tegen Hart van Nederland. Ze was eerder al met haar moeder gaan zoeken, maar tevergeefs. "Ik was ontzettend blij. Pim is heel erg belangrijk voor mij. Hij helpt mij om mijn weg op straat te kunnen vinden. Ik ben het echtpaar dan ook ontzettend dankbaar dat ze hem gevonden hebben."

Ook Hijman van de dierenambulance was verheugd dat de hulphond terug was. "Daarvoor doen we dit, dat maakt ons werk zo waardevol."

Beeld ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.