Terug

Volg Hart van Nederland

Slachtoffers opgelucht na inval bij fokker Tienhoven: 'Onze hond werd gelijk ziek toen we hem kregen'

Dieren

5 apr 2022, 23:06

De dierenpolitie heeft een grote inval gedaan bij malafide hondenfokkers in het Utrechtse dorp Tienhoven. Daarbij werden achttien labradors en vijf puppy's onder erbarmelijke omstandigheden aangetroffen. Voor de gedupeerde klanten van de kennel voelt het als een opluchting dat er eindelijk is ingegrepen.

Bij de politie waren de afgelopen periode meerdere klachten binnengekomen over de broodfokkers. Na aankoop van een labrador bleken veel van de dieren ernstige klachten te hebben. Zo hadden sommigen honden huidproblemen of gedragsproblemen.

Tweemaal ellende

Bryan Zaal haalde met zijn gezin twee honden op bij de kennel. De eerste hebben ze twee jaar terug al moeten laten inslapen. "Kawan werd gelijk ziek toen we hem kregen. Hij had een blaasontsteking, darmproblemen en zijn vacht groeide niet. Het inslapen had grote invloed op ons gezin. Als mijn jongste de naam van de hond hoort, raakt het hem nog steeds."

"Eerst bood de fokker ons een vergoeding van vierhonderd euro aan. Dat vonden we raar, want de kosten waren al 5000 euro. Toen boden ze ons een nieuwe hond aan." Maar ook met opvolger Wodan bleek van alles mis, vertelt Bryan. "Hij heeft al een knieoperatie achter de rug, en de tweede staat ook al op de planning."

Keurmerk

Leila Samadaninia kocht in 2015 de labrador Lana. "Maar na een half jaar bleek ze een huidafwijking te hebben. Ik belde met de kennel, maar ze zeiden dat ze daar nog nooit van hadden gehoord. De dierenarts kwam met het verzoek om niet meer door te fokken. Dat heb ik doorgestuurd, maar daar hebben ze geen gehoor aan gegeven."

In totaal heeft Leila inmiddels 3300 euro moeten betalen voor de medische kosten. "Bij de dierenarts herkennen ze me inmiddels als ik bel. Ik wilde heel graag een nestje, maar hierdoor heb ik besloten om Lana te laten steriliseren. Er zou eigenlijk een keurmerk moeten komen voor fokkers. We hadden geen vergelijkingsmateriaal. We weten niet anders dan dat het een dure hond is."

Eén van de eigenaren van de kennel laat aan Hart van Nederland weten dat hij het niet eens is met de inval van de politie. "Er is eigenlijk niet zo veel aan de hand. Dit krijgt nog wel een staartje."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.