Terug

Volg Hart van Nederland

VIDEO: Puppyhandelaar op heterdaad betrapt bij bezorging veel te jonge pup aan deur

VIDEO: Puppyhandelaar op heterdaad betrapt bij bezorging veel te jonge pup aan deur

Dieren

12 apr 2022, 13:44

Een Bulgaarse puppyhandelaar, die honden illegaal verhandelt via Marktplaats, is op heterdaad betrapt en direct gearresteerd door de Amsterdamse politie. De man kwam in het politievizier na een undercoveractie in februari van dierenwelzijnsorganisatie House of Animals. Dinsdag heeft die organisatie beelden van de arrestatie vrijgegeven.

Puppy's van de aangehouden malafide puppykoerier worden via Marktplaats voor zo'n 1200 euro verhandeld. Daarbij wordt de pup zelfs afgeleverd tot aan de deur. Zo ook toen de Bulgaar werd gearresteerd. Naast hem werd er nóg een persoon gearresteerd, van wie de identiteit nog niet bekend is. Dat bevestigt de politie aan Hart van Nederland.

Topje van de ijsberg

De man dacht een pas zes weken oude en bovendien nog niet ingeënte pup te bezorgen bij een Amsterdams gezin in De Pijp, maar in realiteit had het undercoverteam van House of Animals de bestelling gedaan. Toen de koerier voor de deur stond, greep de politie in. De pup werd in beslag genomen en de man ter plekke gearresteerd. "De samenwerking met de Amsterdamse politie was fantastisch. Ik ben ontzettend blij dat zij onze melding serieus hebben opgepakt en dit soort malafide praktijken eindelijk worden aangepakt. Dit is namelijk maar het topje van de ijsberg”, aldus Karen Soeters van House of Animals.

De organisatie kwam de puppykoerier op het spoor via verdachte advertenties op Marktplaats. De man bleek met meerdere type honden te adverteren, waaronder herders en chihuahua's. In die advertenties stond dat de puppy's uit het buitenland kwamen, acht weken oud én gevaccineerd zouden zijn. Maar daar was dus niets van waar. "We adviseren mensen om nooit een puppy via Marktplaats te kopen", zegt Soeters tot slot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.