Terug

Volg Hart van Nederland

Horrorfokker Eersel valt PowNed-verslaggever aan, beukt met microfoon op auto

Horrorfokker Eersel valt PowNed-verslaggever aan, beukt met microfoon op auto

Dieren

25 apr 2023, 15:28

PowNed-verslaggever Tom Olthof is belaagd door de illegale horrorfokker in Eersel. In de video van Omroep PowNed is te zien hoe de verslaggever wordt aangevallen door de broodfokker. Het bedrijf van de man komt de laatste maanden in opspraak gekomen vanwege de slechte leefomstandigheden van de dieren.

In het begin van de video spreekt Olthof met Karin Soeters van dierenrechtenorganisatie House of Animals en een oud-werknemer van de fokker. Hier komen de illegale praktijken en misstanden aan bod. De oud-werknemer vertelt over het doodschieten van beesten, het vervalsen van hondenpaspoorten en het achterhouden van de dieren.

Sfeer slaat om

Naar aanleiding hiervan neemt Olthof contact op de fokker en doet zich voor als potentiële klant om een afspraak te maken. De verslaggever gaat langs bij de fokker. Nadat het bij de eigenaar duidelijk wordt dat Olthof verhaal komt halen over de omstandigheden, slaat de sfeer direct om. De fokker belaagt de reporter. Hierna vlucht Olthof de auto in, waarna de fokker meerdere keren met de achtergelaten microfoon op de auto beukt.

Bekijk hieronder de beelden:

Nieuwe boete

De belaging is het zoveelste hoofdstuk in de soap rondom de omstreden hondenfokker. Na een nieuwe controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, werd de fokker vorige week voor de vierde keer beboet met een dwangsom van 2500 euro. De eigenaar weigert te stoppen.

Begin dit jaar werden er al honderden honden in beslag genomen door de NVWA en heeft de fokker al meerdere dwangsommen ontvangen:

Bijna 300 honden in bewaring genomen bij omstreden fokker in Eersel
1:40
Bijna 300 honden in bewaring genomen bij omstreden fokker in Eersel

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.