Terug

Volg Hart van Nederland

Politieagenten vangen losgebroken paarden in spannende achtervolging

Politieagenten vangen losgebroken paarden in spannende achtervolging

Dieren

18 mei 2023, 09:22

Politieagenten in Loon op Zand hebben een opmerkelijke reddingsoperatie uitgevoerd. Twee paarden waren losgebroken en sleurden zelfs een koets met zich mee. Toen de ruiters er niet in slaagden de dieren te vangen, sprongen de toegesnelde agenten in actie.

Het tafereel gebeurde woensdagmiddag om 12.15 uur, toen drie paarden plotseling ontsnapten. Twee van de paarden waren al aangespannen voor de koets en galoppeerden weg zonder hun berijders. Het derde paard besloot zijn eigen weg te gaan. Medewerkers van een nabijgelegen stal wisten het derde paard te vangen maar het duo die de koets voorttrok waren ongrijpbaar.

Richting de bebouwde kom

De agenten zetten de achtervolging in, achter de twee ontsnapte paarden aan die in vol galop richting de bebouwde kom van Kaatsheuvel renden. Uiteindelijk wisten de agenten op het kruispunt bij de Vaartstraat te voorkomen dat de dieren rechtstreeks een woonwijk in zouden rennen. De dieren en de koets werd tot stilstand gebracht en de paarden werden naar een weiland gebracht.

De ruiters haalden later de dieren op in Kaatsheuvel. De agenten die de rossen hadden gevangen namen nog een kiekje met het vluchtende duo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.