Terug

Volg Hart van Nederland

Politie schiet agressieve hond in Groningen dood na aanval op andere hond

Dieren

5 feb 2023, 22:44

Een agent heeft zondagavond in Groningen een hond doodgeschoten, bevestigt de politie na berichtgeving van Dagblad van het Noorden. De agressieve viervoeter had kort daarvoor aan de Esperantostraat een andere hond aangevallen en twee mensen gebeten.

Dat laat een woordvoerster van de politie weten. "De eigenaar kreeg het dier niet onder controle en de politie zag geen andere oplossing dan het dienstwapen te gebruiken."

De andere hond raakte volgens haar "zwaargehavend", maar heeft het voorval wel overleefd en is naar een dierenarts gebracht. De politie doet onderzoek naar wat er precies is voorgevallen. Hoe zwaar de twee mensen gewond zijn geraakt, is niet bekend. Evenmin is duidelijk om wat voor een soort hond het ging.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.