Terug

Volg Hart van Nederland

Politie legt verkeer stil om twaalf jonge eendjes van snelweg te redden

Politie legt verkeer stil om twaalf jonge eendjes van snelweg te redden

Dieren

16 apr 2022, 12:07

De politie heeft vrijdag twaalf jonge eendjes van een oprit van de A10 gered. De agenten zagen de eendjes toevallig de weg oversteken. "Mama eend was nergens te bekennen", schrijft de politie op Facebook.

Het verkeer op de oprit 116 vanaf de A10 werd even stilgelegd, zodat de pulletjes veilig gered konden worden. Niet alle eendjes waren van plan om mee te gaan. "Sommigen waren ietwat eigenwijs en probeerden te schuilen onder de auto", schrijft de politie op Facebook.

De politieactie krijgt veel steun op hun Facebookpagina. "Te lief, super goede reddingsactie!" schrijft Sanne. Volger Edwin noemt de actie "een mooi Paasverhaal".

De diertjes verblijven momenteel bij de vogelopvang Toevlucht in Amsterdam Zuidoost. "Het gaat super met de eendjes. Ze zijn gelukkig niet gewond. Ze zijn pas een paar dagen oud, dus voorlopig blijven ze nog hier. Als ze oud genoeg zijn, mogen ze weer de natuur in", laat de vogelopvang weten.

Beeld: Politie Basisteam Centrum-Burgwallen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.