Terug

Volg Hart van Nederland

Politie redt 18 labradors en 5 puppy's uit handen van malafide fokkers

Politie redt 18 labradors en 5 puppy's uit handen van malafide fokkers

Dieren

5 apr 2022, 12:56

De dierenpolitie heeft vorige maand een grote inval gedaan bij malafide hondenfokkers in het Utrechtse dorp Tienhoven. Daarbij werden achttien labradors en vijf puppy's onder erbarmelijke omstandigheden aangetroffen, meldt de politie dinsdag.

Bij de politie waren de afgelopen periode meerdere klachten binnengekomen over de broodfokkers. Na aankoop van een labrador bleken veel dieren ernstige klachten te hebben. Zo hadden sommigen honden huidproblemen of gedragsproblemen. In enkele gevallen waren de viervoeters er zo erg aan toe dat ze moesten worden ingeslapen.

Uit onderzoek bleek dat veel problemen genetisch veroorzaakt waren. Daarop kregen de fokkers bezoek van inspecteurs, waarna zij afspraken te zullen stoppen met fokken. Dat bleek een loze belofte: toen de dierenpolitie op 22 maart opnieuw langsging troffen zij namelijk opnieuw honden in hokken aan.

Hokken van drie bij drie meter

In een schuur bij de boerderij in Tienhoven werden drie verblijven gevonden, naast die schuur was een ruimte met nog eens vier verblijven. Daarin werden in totaal achttien (jonge) labradors en vijf puppy's gehouden. De dieren zaten opgesloten in hokken van slechts drie bij drie meter.

De viervoeters zijn door de dierenpolitie in beslag genomen en worden door een dierenarts onderzocht om te vast stellen of zij ook een erfelijke aandoening hebben. Er is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de malafide fokkers, dat op dit moment nog loopt. De verdachten moeten nog worden verhoord.

Beeld: Politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.