Terug

Volg Hart van Nederland

Poes Saartje gered na avontuurlijk ritje onder de motorkap

Dieren

17 apr 2022, 17:02

Het is de schrik van iedere katteneigenaar: tijdens het autorijden gemiauw horen onder de motorkap. Het overkwam een gezin uit Kerkrade zondag. Om het dier heelhuids uit haar benarde situatie te halen, moest de auto gedeeltelijk uit elkaar worden gehaald.

De baasjes van poes Saartje maakten zich zondag gereed om met de auto een bezoekje te brengen aan familie. Wat zij niet wisten is dat Saartje een warm plekje had opgezocht onder de motorkap van de auto. Het dier verstijft als de motor start en verdwijnt als de auto in beweging komt nog dieper onder de motorkap.

Noodkreten

Na een paar honderd meter rijden hoort het gezin plotseling luid gemiauw achter het dashboard vandaan komen. Ze herkennen in de katachtige noodkreten het geluid van hun eigen Saartje. Ze bedenken zich geen moment en zetten de wagen stil op de Mozartstraat in Kerkrade.

Omdat de poes zich inmiddels diep onder de motorkap heeft verstopt, kunnen de baasjes van Saartje haar met geen mogelijkheid bevrijden. Zelf verroert de poes geen poot.

Kerkrade brandweer bevrijdt poes Saartje onder motorkap 2

Kerkrade brandweer bevrijdt poes Saartje onder motorkap 2

Na enige tijd wordt de brandweer ingeschakeld die het voertuig gedeeltelijk uit elkaar moet halen om Saartje te kunnen bevrijden. Al snel kan haar baasje Saartje zelf onder de auto vandaan halen. Ondanks het spannende avontuur maakt de poes het goed.

Beeld: Track '88

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.