Terug

Volg Hart van Nederland

Poes Mia onder de arm meegenomen door kinderen: 'We willen haar terug'

Poes Mia onder de arm meegenomen door kinderen: 'We willen haar terug'

Dieren

25 mrt 2023, 15:44

Mia, het negen maanden oude poesje van Kelvin en zijn vrouw, is spoorloos. Ze is door twee kinderen meegenomen uit haar woonplaats Voorburg. "Ik denk niet dat er een kwade bedoeling achter zit. Maar we willen haar graag terug."

Een week geleden komt de vermissing aan het licht. Kelvin heeft een volkstuin waar hij elke dag komt en daar verblijven ook Mia en haar zusje. Op beelden van een bewakingscamera die daar hangt is te zien dat twee jongens op de fiets stoppen. Een van hen pakt Mia op, waarna de het tweetal weer wegfietst. "Het is een beetje een buitenterrein", zegt baasje Kelvin tegen Hart van Nederland. "Waarschijnlijk dachten ze dat ze haar huis kwijt was."

Het is dan ook niet de eerste keer dat Mia wordt vermist. "Maar meestal worden we meteen gebeld. Ons telefoonnummer hangt om haar nek. Vaak is ze met een dag weer terecht."

Aangifte van diefstal

Maar nu horen ze niets. Daarom gaat Kelvin afgelopen week zelf op onderzoek uit in de buurt. Niemand lijkt de kinderen te herkennen. "We denken dat de jongens misschien bij iemand op bezoek waren", aldus Kelvin. Ook scholen in de omgeving zijn benaderd.

Mia heeft een GPS-tracker om en het signaal gaf vorige week zondag een eindpunt aan. "Daar ben ik gaan zoeken", zegt Kelvin. "In de buurt was een leegstaand gebouw. Ik ben daar zelfs nog het dak op geweest, maar niets gevonden." Inmiddels geeft de tracker geen signaal meer af. Op Facebook heeft Kelvin de beelden van de bewakingscamera gedeeld.* Daar wordt flink op gereageerd, maar niemand heeft de gouden tip die leidt naar de jongens.

Waar is poes Mia?

De belangrijkste vraag is nu: waar is poes Mia? Kelvin en zijn vrouw hebben aangifte gedaan. De politie roept in een bericht op Instagram mensen die meer weten op zich te melden. "Is uw zoon of dochter thuisgekomen met deze kat? Neem dan contact met ons op", zo is te lezen. "Het belangrijkste is dat deze kat terug gaat naar de eigenaar."

*Om privacyredenen publiceert Hart van Nederland de foto's van de jongens niet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.