Terug

Volg Hart van Nederland

Poes Mia na grote zoekactie weer terecht: 'Ik heb haar in mijn armen!'

Dieren

26 mrt 2023, 17:00

Mia, de negen maanden oude kitten die in Voorburg werd meegenomen door twee kinderen, is weer thuis. "We zijn heel blij", zegt Mia's baasje Kelvin hoorbaar opgelucht tegen Hart van Nederland.

Kelvin ontdekt de vermissing als de GPS tracker, die de poes om haar nek heeft, een afwijkend signaal geeft. Op de plek waar het signaal vandaan komt, vindt hij niets. Op beelden van een bewakingscamera die hij heeft hangen, ziet hij dat Mia door een jongetje op zijn fiets en een vriendje onder de arm is meegenomen. "Het is een beetje een buitenterrein, dus waarschijnlijk dachten ze dat ze haar huis kwijt was."

Grote zoekactie

Sindsdien ontbreekt elk spoor van Mia. De GPS tracker geeft geen signaal meer af. Kelvin begint meteen een grote zoekactie. Hij zet de beelden van de bewakingscamera op Facebook en verspreidt flyers in de buurt. Ook wordt er aangifte gedaan bij de politie.

Flyers met een foto van het kind dat Mia onder zijn arm meenam, gingen de buurt rond tijdens de zoektocht:

Kat Mia is terecht
0:38
Kat Mia is terecht

De flyers resulteren in een heleboel reacties en ook hulp bij het zoeken. "Er hebben vandaag heel veel mensen gezocht", laat Kelvin weten. Zelfs de politie neemt een kijkje. Uiteindelijk krijgt Kelvin zondag in de namiddag een telefoontje. "Een meneer belde, hij had een kat gezien die wel leek op Mia. Ik ben er meteen heen gesjeesd. En ja hoor: het was Mia!"

De man die Mia vond, had het bericht van haar verdwijning waarschijnlijk gezien op internet, maar helemaal precies weet Kelvin het niet. Hij en zijn vrouw zijn vooral heel erg blij en opgelucht dat ze weer terecht is, zo laat hij weten.

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.