Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw vogelgriep bij pluimveebedrijf in Lunteren

Opnieuw vogelgriep bij pluimveebedrijf in Lunteren

Dieren

23 apr 2022, 08:31

88.000 kippen worden geruimd, nadat er opnieuw vogelgriep is vastgesteld bij een pluimveebedrijf in Lunteren. Volgens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gaat het om de zevende besmetting in de regio in slechts twee weken tijd.

Bij 53 andere bedrijven die vlakbij in de buurt liggen wordt onderzocht of dieren zijn besmet met vogelgriep. Binnen een straal van een kilometer rondom het getroffen bedrijf liggen nog zeven andere pluimveebedrijven.

Vervoersverbod

Doorgaans komen de meeste besmettingen voor door de wilde watervogels, alleen komen die juist relatief weinig voor in het gebied. Minister Henk Steghouder van Landbouw heeft eerder Deskundigengroep Dierziekten om advies gevraagd of en zo ja welke maatregelen er genomen kunnen worden om verdere verspreiding van de griep tegen te gaan. Er is al een vervoersverbod ingesteld.

De vogelgroep heerst al maanden in ons land. Daarom geldt er sinds oktober vorig jaar een ophokplicht voor vogels bij commerciële pluimveehouders. Naast Nederland hebben ook veel andere Europese landen landen te maken met vogelgriep.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.