Terug

Volg Hart van Nederland

Paard wordt gruwelijk verminkt aangetroffen in wei en overlijdt: 'Beestachtig'

Dieren

20 dec 2022, 18:02

Voor paardeneigenaren Virginia en Arnold Ligtvoet uit Eemnes zijn de laatste 24 uur een hel geweest. Hun 29-jarige paard Luc werd maandag dood aangetroffen in een weiland in Laren. De ruin is door iemand op brute wijze verminkt. "Dit is op beestachtige wijze gedaan. Het is niet onder woorden te brengen."

Arnold trof het paard aan nadat de landeigenaar hem belde met het vreselijke nieuws. "Luc stond daar al een jaar of tien. Hij was met pensioen en aan het genieten van zijn bonustijd. Elke ochtend wordt hij gevoerd met een ander paard. En die ochtend kwam er maar een paard aangelopen. We troffen hem helemaal verminkt aan."

Arnold laat weten de dader snel te willen vinden. "Hier moet iemand voor bloeden. Ik hoop binnen nu en een week te weten wie het is." Eigenaren van Luc kunnen niet geloven wat deze persoon hun paard heeft aangedaan. "Ze hebben geprobeerd zijn genitaliën af te snijden en kringspier", vertelt Ligtvoet met moeite tegen Hart van Nederland.

Verdoofd

Inmiddels staat de telefoon van het stel roodgloeiend van mensen uit de buurt die geschrokken zijn van het nieuws. De politie heeft het overleden paard meegenomen voor forensisch onderzoek. Het andere paard is ook meegenomen en wordt ook onderzocht. "Hij moet wel zijn verdoofd met een onbekend middel. Er lagen ook kleine stukjes wortel, wat gek is want het waren kleine gesneden stukjes", aldus Arnold Ligtvoet.

Over het motief is het gissen. Ligtvoet kan zich geen voorstelling maken van de motieven van de dader(s). "We hebben onszelf meteen afgevraagd of we met iemand ruzie hebben waardoor dit gebeurd kan zijn, maar wij hebben geen vijanden."

De politie onderzoekt de zaak.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.