Terug

Volg Hart van Nederland

Oudste hond ter wereld Bobi blaast 31(!) kaarsjes uit

Oudste hond ter wereld Bobi blaast 31(!) kaarsjes uit

Dieren

15 mei 2023, 13:25

Bobi is donderdag 31 jaar oud geworden en is daarmee de oudste hond ter wereld, erkent Guinness World Records. Daarnaast heeft hij ook nog eens de titel 'oudste hond ooit’ op zijn naam weten te zetten. Bobi heeft zijn 31e verjaardag op een "zeer traditioneel Portugese" wijze gevierd, aldus zijn baasje Leonel Costa.

29 jaar. Zo oud was Bluey, de vorige titelhouder van 'oudste hond ooit'. De in 1910 geboren hond is dit weekend van zijn zetel gestoten door de Portugese hond Bobi. Bobi mocht dit weekend, omringt door honderd gasten, maar liefst 31 kaarsjes uitblazen. De genodigden reisden vanuit verschillende landen speciaal voor Bobi’s verjaardag af naar Portugal.

Geheim

Het "kalme en vreedzame klimaat" waarin Bobi leeft, is waarschijnlijk het geheim achter de legendarische leeftijd van de hond, denkt zijn baasje Leonel. Ook heeft Bobi nooit aan de riem gelopen en kende hij alle vrijheid. In de bossen rondom zijn huis heeft hij alle vrijheid om de natuur te verkennen.

Zo springlevend als Bobi in zijn jonge jaren was, is dat vandaag de dag helaas anders. Bobi slaapt veel en heeft moeite met lopen. Ook zijn zicht is in loop der jaren verslechterd. Al was daar volgens zijn baasje tijdens zijn verjaardag weinig van te merken. "Er trad een dansgroep op en ook Bobi is de dansvloer opgaan."

Oudste kat ter wereld

De titel 'oudste kat ter wereld' staat overigens op naam van de Britse kat Flossie. Zij brak vlak voor haar 27e verjaardag het vorige record.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.