Terug

Volg Hart van Nederland

Opvang stroomt weer vol met voorjaarsdiertjes: 'Laat ze vooral liggen'

Dieren

4 mei 2023, 23:11

Het is voorjaar en dus stromen de dierenopvangen weer vol met gewonde vogels, hongerige vosjes en uit de boom gevallen eekhoorns. Het zijn er niet meer dan normaal, maar de toestroom is wel onnodig, want de meeste dieren zijn helemaal niet ziek. Mensen denken dat ze die hulpeloze kleintjes moeten helpen, maar de oproep is juist om dat niet te doen.

In het centrum zitten de meest uiteenlopende dieren: van een jonge vos tot uiltjes die uit het nest zijn gevallen. Ze worden allemaal even goed opgevangen door Latoya Siemons en haar collega's. "Maar ze kunnen beter door hun ouders opgevoed worden dan door ons", zegt zij.

De verzorgers zien nog geen extreme stroom, al begint het wel drukker te worden. "De eekhoorns zijn niet meer dan anders, we hebben wel meer bosuilen en duiven."

Maar de toestroom is dus onnodig. Medewerkers van de Vogelrevalidatiecentrum in Zundert roepen op om de dieren vooral niet op te rapen:

Opvang stroomt weer vol met gewonde duiven, jonge eekhoorntjes en hongerige vosjes
2:16
Opvang stroomt weer vol met gewonde duiven, jonge eekhoorntjes en hongerige vosjes

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.