Terug

Volg Hart van Nederland

Ook dassenburchten gespot in Vught, werkzaamheden van start

Dieren

27 mrt 2023, 13:31

Alle dassenburchten bij het spoor in het Brabantse Esch zijn verwijderd. Dat meldt spoorbeheerder ProRail, die ook even verderop in Vught is begonnen met werkzaamheden om dassenburchten onder dezelfde spoorlijn weg te halen. Dit meldt het spoorbedrijf maandagochtend.

ProRail heeft bij de nieuwe dassenburchten in Vught kleppen geplaatst. Op deze manier kunnen de aanwezige dassen er wel uit maar er niet meer terugkeren. "Ook is er gras gemaaid om de dassen te ontmoedigen hier te komen. Zondagavond kwam ook voor deze plek een ontheffing om te kunnen starten met het ontgraven en daar is onze aannemer ASSET Rail maandagochtend mee gestart", laat de spoorwegbeheerder weten op zijn website.

Sinds 13 maart ligt het treinverkeer tussen Workum en Stavoren al volledig stil door de dassen. Hart van Nederland ging er langs:

Dassen leggen treinverkeer stil
0:32
Dassen leggen treinverkeer stil

Dassen ontmoedigd

Afgelopen weekend is er volgens ProRail in Esch hard gewerkt om de dassenburchten te ontgraven. Daar vonden ze 25 gangen. 's Nachts en overdag tijdens het graven troffen ze geen dassen aan. Hierdoor hebben ze alle burchten kunnen verwijderen. De spoorwegbeheerder vermoedt dat de dassen die hier zaten, ontmoedigd zijn om daar terug te komen. Ze hebben mogelijk op een andere plek een huisje gevonden.

Als alle graafwerkzaamheden bij Esch en Vught klaar zijn, moet de grond onder het spoor nog verstevigd worden, zodat het treinverkeer veilig vervolgd kan worden. Het is nog niet duidelijk wanneer dit weer mogelijk is.

Beeld: ProRail

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.