Terug

Volg Hart van Nederland

Onderkoeld zeepaardje gevonden op Texel, Ecomare vangt diertje op

Onderkoeld zeepaardje gevonden op Texel, Ecomare vangt diertje op

Dieren

30 jan 2023, 14:35

Natuurmuseum Ecomare op Texel vangt sinds zondag een onderkoeld zeepaardje op. De temperatuur van het zeewater is volgens Ecomare op dit moment te laag voor zeepaardjes. Het zeepaardje, dat levend op het strand werd gevonden, wacht in het Zeeaquarium van het zeehondencentrum tot de watertemperatuur weer is gestegen.

Ecomare en Diergaarde Blijdorp in Rotterdam hebben een ontheffing voor het opvangen van zeepaardjes. Het gebeurt de laatste paar jaar vaker dat er nog levende zeepaardjes op het strand worden gevonden.

Wat moet je eigenlijk doen als je een zeepaardje vindt?

Zeepaardjes kunnen komende tijd aanspoelen: dit moet je doen als je ze vindt
0:42
Zeepaardjes kunnen komende tijd aanspoelen: dit moet je doen als je ze vindt

Eigenlijk leven de vissen in dieper en warmer water, maar mogelijk door opwarming van de zee worden de dieren nu vaker voor de Nederlandse kust gezien, aldus Natuurmonumenten. Ze duiken vooral op in de Oosterschelde en de Waddenzee.

In Nederland leven twee soorten zeepaardjes, van wie het kortsnuitzeepaardje veruit de meest voorkomende soort is. In Ecomare verblijft ook een kortsnuitzeepaardje. De visjes houden zich met hun staart vast aan zeegras. Maar bij harde wind raken ze op drift.

Als ze dan in water van minder van 9 graden Celsius terechtkomen raken ze onderkoeld. Ecomare verwacht dat het opgevangen zeepaardje half mei weer terug kan naar zee.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.