Terug

Volg Hart van Nederland

We gaan op reis en nemen steeds vaker mee: Simba, Rex of Vlekje

Dieren

9 mei 2023, 07:54

Nederland telt steeds meer huisdieren en minder opvangplekken. Dat gecombineerd met de keuze om vaker dichterbij huis op vakantie te gaan zorgt voor een stijging in het aantal huisdieren dat meegaat op vakantie. Bello, Poekie en Vlekje mogen steeds vaker mee, schrijft De Telegraaf.

Trouwe viervoeters, gezellige huiskatten en knuffellige konijnen zijn ook steeds vaker welkom in verblijven op vakantiebestemmingen. Het aantal aanvragen voor diervriendelijke vakantiehuizen is in enkele jaren fors toegenomen en ook het aanbod groeit enorm, zegt de vakantiebranche.

Handig inspelen

Bij een grote vakantiehuizenverhuurder steeg het aantal boekingen bij huisdiervriendelijke huizen van 27 procent op het totaal in 2019 naar 58 procent in april dit jaar. Verhuurders spelen daar volgens een woordvoerder handig op in, waardoor ook het aanbod groeit. Ook een vakantieparkengigant speelt in op de trend.

Op vakantie en ontsnapt je kat? Mogelijk helpt de chip die straks verplicht is bij het terugvinden:

Je kat moet straks verplicht worden gechipt en geregistreerd
1:01
Je kat moet straks verplicht worden gechipt en geregistreerd

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.