Terug

Volg Hart van Nederland

Mysterieuze kippenslachting in Ede 'satanistisch ritueel'

Dieren

28 jan 2023, 23:40

Een gruwelijke vondst zaterdagmorgen in Ede. In een parkje lagen her en der verspreid dode kippen in plastic zaken. De diertjes waren zodanig toegetakeld dat het leek op een soort van satanistisch ritueel, aldus een medewerker van de dierenambulance.

Een wandelaar met een hond vond in het park een zak met daar uitstekend kippenpoten en schakelde de dierenambulance in. Die vraagt omwonenden om informatie of eventueel beelden van een videodeurbel te delen met de politie.

Kip begraven

Daniëlle van de dierenambulance was aan het werk toen zaterdagochtend in alle vroegte de melding binnenkwam. Met een collega ging ze ter plaatse. Haar maag draaide om toen ze de gemolesteerde kippen zag. "Er lagen vier kippen en een haan. Het leek net of iemand een soort ritueel had gedaan. Ze lagen verspreid in een driehoek door het park in plastic zakken."

De dieren waren gewikkeld in doeken met daarop tekens, maar wat voor tekens dat waren, wil ze niet zeggen. "Dat is belangrijke informatie in het onderzoek van de politie en ik wil dat onderzoek niet dwars zitten."

Inmiddels liggen de verminkte kippen in een vestiging van de dierenambulance. Mogelijk is iemand de dieren kwijt, dan kunnen deze mensen in elk geval kijken of de kippen van hen zijn. Danielle is de schrik inmiddels een beetje te boven, maar blijft het bizar vinden wat de dieren is aangedaan. "Een kip was begraven en alleen de kont stak omhoog. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, en hoop dat ook niet meer mee te maken. Deze dieren zijn moedwillig om het leven gebracht."

Mysterieus

In de woonwijk noemen ze het voorval mysterieus. "Het is raadselachtig en lijkt een beetje op voodoo-praktijken. Hier zal een diepere betekenis achter zitten. Normaal gesproken slacht je een kip en eet je hem op namelijk", aldus een man tegen Hart van Nederland.

"Het klinkt allemaal heel duister hier in de woonwijk", aldus een andere man. "De politie moet maar uitzoeken of het een mysterie is. Natuurlijk gebeurt er wel vaker iets in de buurt hier. Het is wel een hoop dierenleed."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.