Terug

Volg Hart van Nederland

Mysterieuze eieren aangespoeld op strand van Scheveningen

Dieren

2 mrt 2023, 15:29

Op het strand van Scheveningen zijn donderdagochtend zo'n 150 eieren aangespoeld. Alle eieren zijn bevrucht. Hoe ze op het strand terecht zijn gekomen en van welke vogel ze afkomstig zijn, is een nog een groot mysterie.

Een medewerker van de dierenambulance laat donderdag aan Hart van Nederland weten nog nooit zoiets te hebben meegemaakt. "Soms spoelt er wel eens een ei aan, maar zulke aantallen hebben we nog nooit gezien."

De eieren zijn door de dierenambulance opgehaald en vervolgens naar vogelopvang De Wulp in Den Haag gebracht. De medewerkers van de vogelopvang zeggen dat de eieren hier niet zomaar terecht komen. Dumping vanuit een schip is volgens hen de meest voor de hand liggende oorzaak.

Eend of gans?

Meerdere specialisten hebben naar de eieren gekeken, maar het is nog niet bekend van welke vogelsoort ze zouden moeten zijn. De dierenambulance heeft wel een vermoeden. Zij denken dat de eieren afkomstig zijn van een eendensoort. De vogelopvang denkt dat het gaat om een kleine ganzensoort.

De kans dat de eieren nog kunnen worden uitgebroed is klein. "Ze hebben in zout water gelegen. Dat zout trekt in de eieren", aldus een medewerker van de dierenambulance. "Er bestaat een kans dat iemand de eieren gedumpt heeft met de gedachten: voer of vissen of vogels. Maar ook al is dat de gedachte, eieren dienen nooit als voer", besluit de vogelopvang.

De dierenpolitie is op de hoogte gesteld.

Beeld: Regio 15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.