Terug

Volg Hart van Nederland

Moederkoe verdrinkt vlak na geboorte, kalfje nog net gered

Moederkoe verdrinkt vlak na geboorte, kalfje nog net gered

Dieren

14 feb 2023, 13:43

Een moederkoe in Den Bosch is dinsdagochtend verdronken, net nadat ze een kalfje op de wereld had gezet. De brandweer kon de moeder niet meer redden nadat ze in een sloot in het Burgemeester van Zwietenpark viel, schrijft DTV Nieuws.

Een buurtbewoonster meldt aan de lokale nieuwssite dat de koe na de bevalling naar de rand van de sloot liep voor de nageboorte. Daarbij viel ze over de rand. Het water stond zo hoog dat ze er niet meer uit kon komen. Het kalfje wilde achter de moeder aanlopen, maar kon nog net worden tegengehouden voordat hij ook zou verdrinken.

De vrouw belde het alarmnummer, maar de brandweer kon de koe niet meer redden. Ze is uit het water gehaald en onder een wit laken langs de kant gelegd. Het kalfje zou zijn meegenomen door de boer die voor de koeien in het park zorgt.

Foto: Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.