Terug

Volg Hart van Nederland

Meterslange anaconda duikt op in haven van Elburg, mogelijk gedumpt

Meterslange anaconda duikt op in haven van Elburg, mogelijk gedumpt

Dieren

8 apr 2022, 09:17

Even schrikken voor een aantal mensen in de haven van Elburg donderdagmiddag. Er lag namelijk een dwerganaconda van zo'n twee meter aan de rand van de oever.

De slang bleek dood te zijn, schrijft Dierenambulance Noord-West Veluwe op Facebook. Het dier was ongeveer twee meter groot. De anaconda is mogelijk gedumpt door z'n baasje en overleefde de lage watertemperatuur in de haven waarschijnlijk niet. De dierenambulance heeft het dier meegenomen.

Ingevroren

De dwerganaconda is een waterminnende wurgslang, die ook wel de waterboa wordt genoemd. Het mogelijk gedumpte exemplaar is opgeslagen in een vriezer in Harderwijk. Daar kan de eigenaar hem ophalen.

Dierenambulance Noord-West Veluwe doet op Facebook de oproep om dieren niet te dumpen, maar naar hen te bellen als ze van hun huisdier af willen. Zij zien de laatste tijd een flinke toename van gedumpte dieren.

Beeld: Dierenambulance Noord-West Veluwe

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.