Terug

Volg Hart van Nederland

Levende duiven gedumpt in poepzak: ‘Wees dan zo flink om ze af te maken’

Levende duiven gedumpt in poepzak: ‘Wees dan zo flink om ze af te maken’

Dieren

13 sep 2022, 13:17

Een vrouw uit het Gelderse dorp Ingen heeft een bizarre vondst gedaan. Afgelopen zondag vond zij zes jonge duiven in een gevulde hondenpoepzak. Drie van de duiven waren nog in leven. Alle zes de vogels waren slechts een paar dagen oud.

De foto in het artikel kan voor sommige mensen als schokkend worden ervaren.

Bij de Wildopvang ‘onder de Regenboog’ in Eck en Wiel, dat direct aan Ingen grenst, is eigenaresse nog steeds verbijsterd. “Wie laat dieren nu op zo'n manier lijden? Ze zaten helemaal onder de hondenstront”, vertelt Marjolijn Hoogland tegen Omroep Gelderland. Marjolijn denkt dat de eigenaar van de duiven bewust van ze af wilde. “Het is echt schofterig om zo met dieren om te gaan. Wees dan zo flink om ze ook af te maken of breng ze gewoon naar een dierenarts."

De vinder deed de vreselijke vondst in een openbare prullenbak langs te weg. Daarin vond zij een poepzak die ook daadwerkelijk gevuld was met poep. De duifjes, die slechts een paar dagen oud waren, zaten besmeurd met uitwerpselen in de zak. Op het moment van de vondst waren drie duiven nog in leven. Inmiddels heeft ook ook een vierde duif het niet gehaald. Vier van de zes duifjes zijn dus overleden.

Tekst gaat verder onder de foto's:

De gevonden duiven in een afvalzakje

De gevonden duiven in een afvalzakje

Ziek in hoofd

Direct werd de hulp ingeschakeld van de dierenambulance. Medewerkster Marja van Gessel kwam ter plaatse en wist niet wat ze zag. Ik heb al heel veel gezien op de dierenambulance, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Je bent echt gestoord als je dieren zo behandeld. Dan ben je echt ziek in je hoofd. Het is zo respectloos. We hopen dat er iemand is die iets heeft gezien en dat die zich meldt bij de politie."

Beeld: Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.