Terug

Volg Hart van Nederland

Leeuwen en tijgers uit Oekraïne arriveren na lange tocht in opvang Anna Paulowna

Dieren

19 mrt 2022, 14:05

Na een flinke tocht door Oekraïne, Polen, Duitsland en Nederland zijn zaterdagochtend vier katachtigen uit Oekraïne aangekomen bij het opvangcentrum Stichting Leeuw in het Noord-Hollandse Anna Paulowna. De twee leeuwen en twee tijgers zaten in een particuliere opvang in het Oost-Europese land. Door de oorlog in het land zijn ze overgebracht naar ons land.

Het gaat om twee mannetjesleeuwen (3,5 jaar en 1,5 jaar), een mannetjestijger (6 maanden) en een tijgerin (5 jaar).

Twee chauffeurs van Stichting Leeuw waren naar de grens van Polen met Oekraïne gereden om de vier dieren op te halen. Directeur Robert Kruijff van Stichting Leeuw zegt dat de dieren zwaar getraumatiseerd zijn. De tijgerin is er door ondervoeding en ziekte het slechtst aan toe. "Om verspreiding van ziektes te voorkomen gaan de dieren nu eerst een maand in quarantaine", zegt Kruijff.

Quarantaine en herplaatsing in het wild

Stichting Leeuw is een opvangcentrum voor leeuwen, tijgers, panters en andere grote katachtigen op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Het is de intentie dieren daar tijdelijk op te vangen. Na revalidatie worden de katachtigen met onder meer een door de stichting ontwikkelde jaagsimulator voorbereid op herplaatsing in een reservaat in Zuid-Afrika.

De eerste dieren kwamen in 2012 naar de opvang in Anna Paulowna. Sindsdien heeft de stichting veertien leeuwen verhuisd.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.