Terug

Volg Hart van Nederland

Kerstbomen niet naar het grofvuil, maar naar alpaca's: 'Echt een traktatie voor ze'

Dieren

2 jan 2023, 20:39

Nu de kerstdagen voorbij zijn, zetten veel huishoudens hun kerstboom bij het grofvuil. In Zeeland gaan de kerstbomen echter naar een andere bestemming, namelijk naar alpacaboerderij Alpacas Zeelandia in Aagtekerke. Daar mogen de wollige dieren er heerlijk van snacken.

Eigenaresse van de boerderij Mara Houmes-Vlaander is blij met de overgebleven bomen, en haar zeventig alpaca's ook. Volgens de eigenaresse is het echt een traktatie voor de dieren: "Zodra ze de bomen zien, zie je dat de ogen groter worden. Dan komen ze echt rennend op de bomen af", vertelt ze tegen Hart van Nederland.

De dieren eten de bomen tot de bast helemaal kaal. Volgens Mara is de kerstboom zo'n lekkere snack voor de dieren vanwege de textuur. "Het ruikt ook anders, dus je ziet dat ze er graag doorheen rennen of rollen."

Versnipperaar

De bomen zitten vol met vitamine A en fungeren als een natuurlijke ontwormer voor de dieren. Jan-Willem van tuincentrum Zeeland Plant is blij met de alternatieve manier om de overige kerstbomen weg te werken. "Normaal gaan ze door de versnipperaar, nu is het fijn dat de alpaca's er wat mee kunnen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.