Terug

Volg Hart van Nederland

Verwaarloosde katten, hond en onderkoelde baardagaam gered uit vervuilde woning

Verwaarloosde katten, hond en onderkoelde baardagaam gered uit vervuilde woning

Dieren

26 jan 2023, 16:06

Een vrouw uit Rotterdam heeft een heuse dierentuin aan beesten in moeten leveren omdat ze de dieren niet goed verzorgde. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft negen katten, een hond, een baardagaam én zeventien konijnen zijn in beslag genomen.

De Rotterdamse woning waar de dieren verbleven, bleek bij de controle ernstig vervuild. De baardagaam, een soort hagedis, zat in een ongeschikt terrarium zonder verwarming, waardoor hij onderkoeld was geraakt. Een zieke kat zat opgesloten in een smerige kooi. De katten, de baardagaam en een hond zijn in beslag genomen.

Zonder water en voedsel

De eigenaresse had nog meer dieren rondlopen op een gehuurd terrein in de naastgelegen gemeente Krimpenerwaard. Daar zijn zeventien konijnen gered uit een slechte leefomgeving. Ze zaten zonder water en zonder voedsel. Voor twee paarden en een aantal kippen en hanen heeft de houdster een waarschuwing gekregen. Hun leefomstandigheden moeten zo snel mogelijk worden verbeterd, anders volgen er nieuwe sancties.

Alle in beslag genomen dieren zijn overgebracht naar een geheime opvanglocatie. De eigenaresse krijgt een proces-verbaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.