Terug

Volg Hart van Nederland

Kat Mercedes werd uit rijdende auto gegooid: nageltjes afgescheurd en schaafwonden

Kat Mercedes werd uit rijdende auto gegooid: nageltjes afgescheurd en schaafwonden

Dieren

7 juli 2022, 16:47

Een toevallige passant in Soest weet niet wat hij ziet als iemand het autoraampje van een voorbijrijdende Mercedes laat zakken, om daar een kat uit te gooien. Het dier blijkt lelijk gewond: schaafwonden en afgescheurde nagels. "Hij kon net voor een andere auto wegschieten"

De passant in kwestie twijfelt geen moment en belt de dierenambulance, die op dat moment wordt bemensd door Dominique van Huik en haar collega Carola Lensink. "Ik werk al tien jaar bij DierenZorg Eemland, maar dit was mijn eerste officiële dag op de ambulance", deelt Dominique aan Hart van Nederland.

"We waren bezig met een melding over een hond, toen dit binnenkwam. Een mevrouw belde ons met het verhaal dat ze had gezien hoe iemand een kat uit het raam van een rijdende auto gooide." De kat kan na zijn onfortuinlijke landing nog net voor een toesnellende tegenligger wegschieten.

Onder de motorkap

Dominique en haar collega kunnen niet direct weg, dus vroegen ze de vrouw hen op de hoogte te houden. Uiteindelijk belt de passant nog eens, nu met de mededeling dat de kat in paniek onder de motorkap van een geparkeerde Caddy is gekropen. Het dier zit vast en dus besluiten de ambulancebroeders richting Soest te rijden.

"Toen wij aankwamen, stond de motorkap al open en hadden mensen zich al over het dier ontfermd", weet Dominique. "Ik ben daarop onder de auto gekropen om te kijken of ik de kat kon bevrijden. Hij was heel lief, dus lukte het door heel voorzichtig zijn pootjes terug op de grond te zetten."

Afgescheurde nagels

Als de kat eenmaal is bevrijd, zien Dominique en haar collega direct dat de kat wondjes heeft. Bij de dierenarts blijkt wat de werkelijke schade is: schaafwonden en afgescheurde nagels. De wonden worden verzorgd en moeten uit zichzelf genezen.

"Mijn collega heeft de kat Mercedes gedoopt, omdat hij uit een rijdende Mercedes is gegooid", vertelt Dominique. "Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Af en toe is hij nog wat angstig, maar dat is logisch als je zo'n traumatische ervaring hebt meegemaakt."

Wie dumpte Mercedes?

Het is onduidelijk of het de eigenaar zelf is die Mercedes uit zijn Mercedes gooide. Volgens Dominique gebeurt het namelijk vaker dat buurtbewoners een kat beu zijn en het dier ergens anders droppen.

De kat is niet gechipt, de eigenaar heeft twee weken om zich te melden voor Mercedes mag worden herplaatst. In dat geval hoeft er niet lang te worden gezocht naar een nieuw baasje: "Als de eigenaar zich niet meldt, heeft de mevrouw die het allemaal zag gebeuren al aangeboden om de kat te adopteren."

Beeld: Dominique van Huik

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.