Terug

Volg Hart van Nederland

Kat dood nadat baasje op het dier gaat zitten: 40 uur taakstraf

Kat dood nadat baasje op het dier gaat zitten: 40 uur taakstraf

Dieren

16 mrt 2023, 20:49

In Den Bosch heeft de politierechter uitspraak gedaan in een bizarre zaak. Een 55-jarige man is eind vorig jaar op zijn eigen kat gaan zitten, waarna het dier overleed. Volgens de rechter is er opzet in het spel en veroordeelde de man tot 40 uur taakstraf.

De man ontkent tegenover Omroep Brabant dat hij expres op zijn kat is gaan zitten: "Ik heb dat niet gedaan. Ik ben geen dierenbeul." Hij vervolgt met wat er volgens hem wel is gebeurd die bewuste avond: "Ik had die avond geitenwollen sokken aan en ben daarmee op de gladde keukenvloer uitgegleden toen ik bier uit de koelkast wilde pakken. Ik viel en kwam boven op de kat terecht. En dat ging erg hard. Ik kon anderhalve maand amper lopen."

De officier van justitie heeft moeite om het verhaal te geloven. Dat hij daadwerkelijk is uitgegleden en dat de kat daardoor werd geplet is niet aannemelijk. Er is forensisch onderzoek uitgevoerd in het huis van de man, ook hieruit kwam geen bewijs dat zijn verhaal klopt.

Zijn vrouw denkt er anders over en weet vrij zeker dat hij het dier met voorbedachte rade heeft vermoord. Op de avond van het voorval lag zij vroeg op bed, hoorde op een gegeven moment niets meer beneden en besloot een kijkje te nemen. Daar trof ze haar man aan, zittend met beide knieën op de kat.

Veel gedronken

Volgens de echtgenoot van de man had hij veel bier op toen het gebeurde. De 55-jarige man bevestigt dat: "Ik had inderdaad veel bier op". Ook zou hij zich al langere tijd hebben geërgerd aan het dier. Diezelfde avond had de kat nog over zijn benen heen geplast. Wellicht was dat de welbekende druppel voor de man.

De man heeft een strafblad gekregen en is zijn baan kwijtgeraakt door dit alles. Hij is bang dat hij hierdoor ook moeilijk aan een nieuwe baan kan komen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.