Terug

Volg Hart van Nederland

Jonge gans gered van zekere dood, bebloede snavel vast in visdraad

Dieren

28 apr 2022, 17:49

Gerrit ten Berk de Boer is een dierenheld. Een babygans is aan de dood ontsnapt, dankzij zijn oplettendheid en handelen. Hij zag het jonge gansje met zijn snavel vastzitten in visdraad waarna hij de alarmdiensten belde. Die kwamen net op tijd.

08.00 uur is het vaste prik dat Gerrit zijn hond uitlaat. In het Apeldoornse Matenpark ziet hij een gans met vier jongen. 'En dat was opvallend', vertelt Gerrit. 'Normaal zijn er altijd vijf kuikens", weet hij. Er ontbrak er dus een. "Ik zag de ganzenfamilie rechtsaf zwemmen en zie daar een babygansje met bloed aan zijn snaveltje vastzitten aan een vislijn", vertelt Gerrit verder.

Machteloos

De oudergans zwom er machteloos omheen en schreeuwde om aandacht. De familieliefde heerste volop zo ondervond de Apeldoorner. "Het leek wel alsof de andere jonge gansjes probeerden hun broertje of zusje te bevrijden, door op de draad te pikken. Dat lukte natuurlijk niet. Het gansje zat met het tongetje vast in de vishaak."

Direct belt Gerrit naar de lokale dierenambulance. Zij schakelen vervolgens de brandweer in. "De brandweer was er binnen vijf minuten. Ze hebben het gansje snel bevrijd door de vislijn door te knippen. Een dierenarts gaat naar het gansje kijken en hopelijk kan het dier weer snel bij de familie in de vijver worden uitgezet."

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.