Terug

Volg Hart van Nederland

Jong moederloos vosje gevonden bij strandtent Hoek van Holland: 'Kwam zomaar binnenlopen'

Dieren

7 mei 2023, 13:18

Medewerkers van een strandtent in Hoek van Holland hebben deze week een jong vosje aangetroffen. Het vosje van nog geen vijf weken oud kwam alleen binnengelopen. Het dier is waarschijnlijk zijn moeder kwijtgeraakt en zelf op pad gegaan om naar eten te zoeken.

De medewerkers hebben de dierenambulance gebeld, waarna het diertje meegenomen is naar de opvang. Het diertje is alleen op pad gegaan. "Een vosje gaat pas wandelen als het honger heeft, dus we vermoeden dat er iets met de moeder is gebeurd", laat de opvang weten.

Het vosje is in goede gezondheid, laat de opvang weten via Facebook: "Het vosje doet het goed, drinkt zelfstandig uit een bakje en wordt door ons zoveel mogelijk met rust gelaten". Omdat vossen behoorlijk snel wennen aan mensen wordt er zoveel mogelijk afstand genomen van het dier. Het weesje wordt klaargestoomd voor terugkeer in de natuur.

Niet ieder dier heeft hulp nodig

Dierenopvangcentra roepen op om niet zomaar een gevonden dier aan te raken of mee te nemen naar huis. Dit omdat een dier niet altijd in nood hoeft te zijn. "Heeft u een vosje gevonden, observeer dan of de ouder in de buurt is. Is dat niet zo, bel dan de dierenambulance, overleg en raak het vosje niet zomaar zonder handschoenen aan", aldus de dierenopvang.

Nu het voorjaar begonnen is merken de opvanglocaties dat er veel diertjes binnen worden gebracht die helemaal geen dringende hulp nodig hebben:

Opvang stroomt weer vol met gewonde duiven, jonge eekhoorntjes en hongerige vosjes
2:16
Opvang stroomt weer vol met gewonde duiven, jonge eekhoorntjes en hongerige vosjes

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.