Terug

Volg Hart van Nederland

Hondje Muppet ernstig verwaarloosd op straat gedumpt: 'Kan van ellende niet meer op pootjes staan'

Hondje Muppet ernstig verwaarloosd op straat gedumpt: 'Kan van ellende niet meer op pootjes staan'

Dieren

7 sep 2023, 16:10

Bewoners van Ede wisten niet wat ze aantroffen toen ze afgelopen vrijdagnacht om 01.00 uur een busje zagen wegrijden. Op de grond was een zwaar verwaarloosd hondje gedumpt. Een hondje dat zo verwaarloosd was dat het niet meer op eigen pootjes kon staan.

"Het klinkt als griezelige fictie", zegt het Dierthuis Hof van Ede op Facebook.

Er worden regelmatig gedumpte huisdieren aangetroffen, zoals deze kat die eerder dit jaar in een kartonnen doos is gedumpt:

Ernstig verzwakte kitten gedumpt in kartonnen doos in Den Haag
0:42
Ernstig verzwakte kitten gedumpt in kartonnen doos in Den Haag

"Onder de vlooien, uitgedroogd, vermagerd, zulke lange nagels dat lopen niet meer mogelijk is en van ellende en verzwakking niet meer op je pootjes kunnen staan." Zo kwam Muppet, zoals ze het hondje hebben genoemd, bij de dierenopvang aan.

"Het klinkt als griezelige fictie, maar voor Muppet is het helaas de realiteit", schrijven ze. Toen ze haar binnenkregen "stond de hartslag van alle dierverzorgers even stil". Ze zien zwerfhonden niet vaak in deze staat binnenkomen. "Het was voor ons ook schokkend om een hondje zo te zien."

Eerste nacht overleefd

Het gaat inmiddels gelukkig beter met Muppet. Ze heeft de eerste nachten overleefd. "Ze krijgt natuurlijk de voeding, pijnverzachting, liefde en medicatie die ze aankan." Toch zal het nog even duren voordat Muppet weer helemaal op de been is. Ze is namelijk nog niet sterk genoeg voor alle onderzoeken en behandelingen.

Wel hebben de dierverzorgers goede hoop. "Muppet knabbelt gelukkig inmiddels gretig aan de brokjes die ze mag eten en we krijgen per dag steeds meer de hoop dat ze het gaat overleven!", schrijven ze.

Het is nog wel te vroeg om Muppet een ander baasje te geven. Wel vragen ze mensen om geld te doneren zodat Muppet alle onderzoeken en behandelingen kan krijgen die ze nodig heeft.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.