Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden verwaarloosde (zwangere) cavia's uit Zwolle krijgen onderdak in Groningen

Dieren

11 feb 2023, 22:33

In een dierenopvang in Zwolle zijn 417 verwaarloosde cavia's opgevangen die gered zijn van een fokker. Een dierenopvang uit Groningen biedt een helpende hand omdat het aantal zal snel verdubbelen aangezien de meeste beestjes zwanger zijn.

Beide opvangeigenaren zitten met de handen in het haar. Ze vinden dat dit malafide gedrag van fokkers moet stoppen.

"Wat ik begreep is dat deze fokker wilde fokken, maar de dieren plantten zich zo snel voort... Het gebeurt wel vaker dat een fokker meerdere cavia's heeft, maar deze zijn grotendeels zwanger. Over een aantal weken heb je er 1000", zegt René Perdok, dierenverzorger bij Bikers for Animals Groningen.

Al die honderden cavia's, en hun opvang, zijn te zien in deze video:

Honderden verwaarloosde cavia's moeten worden opgevangen, en dan is de helft nog zwanger
1:05
Honderden verwaarloosde cavia's moeten worden opgevangen, en dan is de helft nog zwanger

Aanhitsen cavia's

Volgens Frank Wassenberg, Tweede Kamerlid van de PvdD uit, moet er een nieuwe wet komen. "We hebben een motie ingediend en deze wordt al door diverse partijen gesteund."

Een levenslang houdverbod, daar is Wassenberg voor. "Vaak genoeg wijzen mensen naar een rechter die een fokker straft met een paar jaar en erna gaat de fokker weer de fout in. De rechter kan er niets aan doen als de wet er niet is."

Adopteren

De cavia's worden verspreid over de dierenopvangcentra, en uiteindelijk kunnen mensen ze ook echt adopteren. "De beesten moeten aansterken, zitten allemaal aan de medicatie", zegt Sven Bosboorn, dierenverzorger bij stichting Flappeus Zwolle.

Het kost tijd want ieder beestje moet individueel geholpen worden. "We gaan ervoor zorgen, en hopen dat ze straks een fijn nieuw thuis krijgen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.