Terug

Volg Hart van Nederland

Honderden honden nemen laatste duik in het buitenzwembad als afsluiting van het seizoen

Honderden honden nemen laatste duik in het buitenzwembad als afsluiting van het seizoen

Dieren

25 sep 2022, 23:18

Met het guurder worden van het weer, sluiten de buitenzwembaden weer hun deuren. Traditiegetrouw wordt dat in het buitenzwembad van Recreatiebad Stappegoorin in Tilburg afgesloten met de 'hondenplons': 300 honden en hun baasjes nemen een laatste duik als afsluiting van het seizoen.

Het is alweer de derde editie, en het is dit jaar helemaal uitverkocht. Het evenement, dat georganiseerd wordt door HondenCampus, is dus razend populair, en de honden bloeien er helemaal van op.

Obstakelrun

Naast dat de honden en hun baasjes konden genieten van het water in het buitenzwembad, konden ze ook meedoen aan de obstakelrun en verschillende workshops als dog dance, hoopers en neuswerk. Iedereen was welkom, maar sociaal en vriendelijk gedrag van honden en baasjes waren een pre.

Volgens gedragstherapeut en eigenaresse van HondenCampus Maartje Horvers is het evenement zo populair omdat mensen het leuk vinden om te zwemmen met hun hond. "De honden kunnen vrij loslopen en ze kunnen goed met elkaar overweg. De honden bloeien helemaal op. Ze rennen rond en kwispelen, en er wordt weinig geblaft", aldus Maartje tegen Hart van Nederland. "En ook de baasjes genieten ervan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.