Terug

Volg Hart van Nederland

Hond Max verdwijnt spoorloos op strand Katwijk, teruggevonden in Duitsland dankzij Interpol

Dieren

15 aug 2021, 20:32

De 1-jarige bordercollie Max verdween een kleine maand terug spoorloos tijdens een wandeling op het strand in Katwijk. Zijn bezorgde familie zette alles op alles om hem weer terug te krijgen. Vrijdag werd hij gevonden in Duitsland, met hulp van de internationale politieorganisatie Interpol. "Ongelooflijk hoe hij daar terecht is gekomen."

De moeder van het baasje vertelt aan Hart van Nederland dat de viervoeter op 22 juli verdween toen hij vanaf het strand richting de duinen liep. "Toen mijn zoon erachter kwam dat Max niet meer terugkwam, zijn wij als familie meteen mee gaan zoeken", aldus Margreet Schaart.

De schoonzus van Margreet startte een flyeractie en schakelde de politie in. "Toen zij de flyers had uitgedeeld in een appartementengebouw in Katwijk kregen we allemaal tips binnen die op hetzelfde wezen", zegt Margreet. "De hond zou met eten naar een caravan gelokt zijn."

Gevonden in Duitsland

Vervolgens heeft een wijkagent van Katwijk een onderzoek ingesteld naar die caravan. Daarbij werd ook de internationale politieorganisatie Interpol ingeschakeld, om mee te zoeken naar Max.

Vrijdagmiddag kwam dan eindelijk het verlossende woord: Max was door de Duitse politie gevonden. Toen de hond bij de Duitse dierenarts was om de chip te laten uitlezen, was Margreet al onderweg. "Ik ben als een gek mijn spullen gaan pakken en naar Duitsland gereden”, zegt ze. “Toen hij ons weer zag, trok hij de agent die hem aan de lijn had bijna door de glazen deur van de dierenarts heen."

Door dolle heen

Niet alleen Max was door het dolle heen om de familie weer terug te zien, maar ook Margreet en haar zoon – het baasje van Max – konden hun geluk niet op. "Hij is deel van de familie. Toen hij verdwenen was, wilde mijn zoon meteen terugkomen van zijn vakantieadres. Dat hij terug is, geeft een jubelstemming aan iedereen."

Het is niet duidelijk of iemand is opgepakt in de zaak. "Ik begrijp niet waarom je een hond in je caravan zou lokken om hem vervolgens mee te nemen", aldus Margreet. "Op het strand laat ik hem nu in ieder geval niet meer los."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.