Terug

Volg Hart van Nederland

Hond afgemaakt na aanvallen medewerkers in dierenopvang, slachtofferhulp ingeschakeld

Hond afgemaakt na aanvallen medewerkers in dierenopvang, slachtofferhulp ingeschakeld

Dieren

3 sep 2022, 22:08

Een Staffordachtige hond heeft zaterdag een spuitje gekregen nadat het twee medewerkers flink had verwond. Een traumahelikopter moest uitrukken nadat de agressieve hond de twee had gebeten.

Het incident gebeurde toen de medewerkers van de dierenopvang zaterdag rond het middaguur terugkwamen na een uitlaatronde. De grote zwart-witte hond begon door onbekende reden een medewerkster in haar hand en pols te bijten. Deze verwondingen waren dusdanig ernstig dat een traumahelikopter meteen ter plaatse kwam.

Een andere medewerker liep lichtere verwondingen op toen hij zijn collega te hulp schoot. De hond droeg een muilkorf maar volgens berichtgeving van het dierenopvangcentrum wist de agressieve hond zich hieraan te ontdoen.

Spuitje voor hond

De dierenopvang laat op hun Facebookpagina weten de hond na het incident, gezien zijn achtergrond, te hebben verdoofd en ingeslapen. Het asiel werd volgens protocol onmiddellijk gesloten. Voor de betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Over de situatie van de zwaargewonde medewerkster doet Dierenbescherming wegens privacy-oogpunt geen mededeling.

Beeld: ANP, ter illustratie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.