Terug

Volg Hart van Nederland

Het succesverhaal van de verwaarloosde tijger Tsezar uit Oekraïne

Dieren

25 okt 2022, 21:40

Tsezar kwam de opvang in Nijeberkoop binnen als een zieke, bange en vermagerde tijger. Hij had een zwaar leven achter de rug in Oekraïne. Hij 'werkte' in een privéclub, kwam in een vuile kelder terecht en kreeg nauwelijks te eten. Een jaar na een speciale reddingsactie gaat het weer goed met hem.

"Hij was heel bang en apathisch. Hij heeft dan ook een behoorlijk verleden", vertelt Simone Schuls. Zij is de manager van opvang Felida, waar Tsezar een jaar geleden werd binnengebracht. Hij werd door een zakenman gebruikt voor entertainment en daarna verwaarloosd. "Hij had natte voeten, werd gebruikt voor het fokken en zat in de club van een zakenman. Hij kwam dus binnen in een mentaal en fysiek zeer slechte toestand. Zo had hij nierproblemen."

Zonnige toekomst

Daarvoor wordt hij nog steeds verpleegd, vertelt Schuls. "Ondertussen wordt hij beter en sterker en mag hij naar een groter verblijf. Hij geniet van elke dag. We zijn heel trots op hem. Normaal brengen we aangesterkte dieren naar een natuurreservaat in Zuid-Afrika, maar die nierproblemen zijn heel serieus, dus hij blijft bij ons. Hij is al 12, dat is voor hem een te zware stap."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.