Terug

Volg Hart van Nederland

Grappig verhaal blijkt juist heel zielig: 'Het eekhoorntje bleef mij maar volgen'

Dieren

16 apr 2024, 22:17

Wendy Seesing uit Lichtenvoorde kreeg onlangs de schrik van haar leven toen zij een wandelingetje maakte met haar man. Plots verscheen uit het niets een klein rood knaagdiertje dat haar maar bleef achtervolgen. Het leek een grappig verhaal te worden, maar blijkt uiteindelijk heel zielig.

"Hij kwam helemaal achter mij aan", vertelt Wendy tegen Hart van Nederland. Afgelopen zondag kreeg ze de schrik van haar leven toen ze tijdens het wandelen naar een voelbalwedstrijd een eekhoorn achter zich aan had. Extra heftig voor Wendy want ze is bang voor knaagdieren. "Ik schrok en ging alle kanten op. Maar het eekhoorntje bleef mij maar volgen."

Het blijkt om een baby eekhoorntje te gaan die is verstoten door zijn moeder. "We wisten niet zo goed wat we ermee moesten. We wilden eigenlijk doorlopen want we wilden naar het voetbalveld. Het is dan ook wel gek om daar aan te komen met een eekhoorntje." Uiteindelijk bleef het knaagdiertje achter bij een groepje kinderen die buiten aan het spelen waren. "We dachten daarmee een grappig verhaaltje te kunnen vertellen, maar het bleek toch niet zo grappig te zijn."

Duizenden dieren vast in opvang Oekraïne: deze Nederlanders schieten te hulp
2:16
Duizenden dieren vast in opvang Oekraïne: deze Nederlanders schieten te hulp

Verstoten door moeder

"De natuur is hard en dit komt vaker voor", vertelt Brigitte van Bennekom van eekhoornopvang Neder-Veluwe aan Hart van Nederland. "Het gebeurt inderdaad dat eekhoorns tegen broekspijpen omhoog klimmen. Ze zijn eigenlijk opzoek naar hulp, voedsel, warmte en lichamelijk contact."

Wanneer dit je dus overkomt moet je hem vooral meenemen legt Brigitte uit. "Het voelt misschien tegenstrijdig maar ze zijn de aansluiting met hun moeder echt kwijt geraakt en kunnen zichzelf nog niet goed genoeg redden." Het knaagdiertje kan je dan het beste bewaren in een doos met gaatjes en een warme kruik erbij. "Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk de dichtstbijzijnde wildopvang of dierenambulance te bellen."

Terugkomend fenomeen

Ieder jaar worden rond deze tijd van het jaar wel eekhoorntjes gevonden. "Ze worden vaak in januari of februari geboren. Na acht weken gaan ze dan met moeder op stap en kunnen ze achterblijven wanneer er een hagelbui of een storm is."

Een eekhoorn nest kan uit zes jongen bestaan en als er dan eentje achterblijft moeten er keuzes gemaakt worden. "Het zijn prooidieren en de moeder wil ook geen gevaar lopen. De keuze om een jong achter te laten wordt daarom sneller gemaakt", legt Brigitte uit. "In juni verwacht Brigitte daarom dat het weer gaat gebeuren. Dat heeft vaak met de hittegolf te maken."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.