Terug

Volg Hart van Nederland

Glibberige vondst: 300.000 babypalingen in koffers onderschept op Schiphol

Glibberige vondst: 300.000 babypalingen in koffers onderschept op Schiphol

Dieren

14 apr 2022, 14:03

De douane heeft eerder deze week op Schiphol een grote lading babypalingen gevonden. Drie Maleisiërs hadden 105 kilo in hun koffers, zo'n 300.000 palingen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt dat de drie passagiers maandag zijn aangehouden.

Ze waren op doorreis vanuit Portugal naar Maleisië en hadden acht grote identieke koffers bij zich. Dat trok de aandacht van de beveiliging op de luchthaven, die de douane inschakelde. De koffers bleken vol te zitten met plastic zakken die gevuld waren met water en kleine aaltjes. De NVWA heeft vervolgens de 105 kilo glasaal, oftewel babypaling, in beslag genomen.

Beschermde diersoort

Paling is een beschermde diersoort en de export daarvan is aan strenge regels gebonden. De paling staat op de internationale rode lijst voor ernstig bedreigde diersoorten. Voor de uitvoer van paling en glasaaltjes is daarom een Cites-vergunning nodig.

Vorige maand werden er in het Grevelingenmeer nog miljoenen glasaaltjes uitgezet om de palingstand te herstellen. De diertjes die nu gevonden zijn worden ook in de Nederlandse wateren losgelaten. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.