Terug

Volg Hart van Nederland

Gemeente waarschuwt voor agressieve wilde zwijnen in natuurgebieden bij Meerssen

Dieren

26 jan 2023, 06:54

De gemeente Meerssen (Limburg) waarschuwt mensen voorlopig weg te blijven uit een aantal natuurgebieden waar groepen wilde zwijnen rondtrekken. In een bericht op de gemeentelijke website worden natuurliefhebbers erop gewezen dat de dieren agressief gedrag kunnen vertonen als ze zich bedreigd voelen, of als ze jonge zwijntjes bij zich hebben.

De waarschuwing geldt voor de natuurgebieden Kalverbosch, Humcoven, Vliek, Waterval en Raar. Op enkele plekken heeft de gemeente tijdelijke waarschuwingsborden neergezet om inwoners en recreanten op de risico's te wijzen.

Buiten de wandelpaden

"Wandelaars, fietsers en zeker honden, die zich buiten de wandelpaden begeven, lopen een groter risico op een confrontatie met een wild zwijn", aldus de gemeente. "Om te voorkomen dat wild zich opgejaagd voelt, geldt in de meeste natuurgebieden een aanlijnplicht voor honden en is het bezoekers niet toegestaan zich buiten de wandelpaden te begeven."

Nieuwssite 1Limburg sprak met een wandelaar die zondag in een bos bij Meerssen een wild zwijn aan zijn arm had hangen en aan die ontmoeting zeventien hechtingen overhield.

ANP

Beeld: Pixabay

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.