Terug

Volg Hart van Nederland

Ernstig verzwakte kitten gedumpt in kartonnen doos in Den Haag

Dieren

18 feb 2023, 13:38

In een kartonnen doos langs de Zuidlarenstraat in Den Haag is vrijdagavond een jonge kitten gedumpt. Het dier had letsel en was flink verzwakt. Medewerkers van de dierenambulance hebben de kitten zaterdag met spoed naar de dierenarts gebracht.

Vrijdagavond werd de doos met de kitten al opgemerkt door een man, maar die hoorde op dat moment niks. De volgende ochtend hoorde de man toch wat geluid uit de doos komen, waarop hij de dierenambulance belde.

Aan één oog blind

Een medewerkster van de Dierenambulance Den Haag laat aan Omroep West weten dat zij het diertje aantroffen in een kartonnen doos met houtwol. De kitten is mogelijk door een ontsteking aan één oog blind geworden. "Ook hebben ze een verdikking in zijn kaak ontdekt, dus waarschijnlijk is er wel iets met de kat aan de hand. Daarom is hij nu onderweg naar de dierenarts en daar gaat hij onderzocht worden", vertelt ze aan de regionale omroep.

Hoe de kitten zo flink verzwakt is geraakt en door wie het dier is achtergelaten, is niet bekend.

Beeld: Regio 15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.